Bota al contingut principal

Compromís per Alacant ha presentat hui el esbós de la seua foguera reivindicativa, en la que apareixen l’empresari Enrique Ortiz, l’alcaldessa Sonia Castedo i el seu predecessor, Luis Díaz Alperi, com a símbol dels elements que han de desaparèixer d’Alacant per donar pas a una renovació i a noves polítiques que permeten rescatar la ciutat.

El portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre; el secretari local, Ignasi Bellido, i l’autor de l’esbós, Antonio López Vizcaíno, han presentat hui esta foguera virtual, junt a la resta de material per a les festes que ha editat la formació.

Mestre ha explicat que “hem volgut reflectir l’actualitat de la vida política de la ciutat, a través de tres personatges que representen el passat i el present, però no el futur d’este municipi; doncs es tracta d’una obra feta des de tots els respectes però sense perdre l’esperit que ha de tenir les fogueres en sí”. 

El portaveu local ha assenyalat que “les tres figures se situen damunt del castell de Santa Bàrbara, ofegant la ciutat; enmig s’erigeix Ortiz en el centre de totes les jugades, flanquejat per Castedo i Alperi, sota l’irònic lema de ‘Orgull de la Terreta’. 

Alhora, López Vizcaíno –director de cinema i fotògraf i propietari de l’estudi ‘El Dorado’ a la ciutat- ha apuntat que “he volgut enfocar així la foguera, perquè moltes de les que he vist estan orientades només a conceptes artístics i crec que, especialment en un moment com este, el que cal és recuperar l’esperit crític, ja que no devem oblidar que quan passen les festes estos personatges seguiran presents”.

L’autor ha afegit que “Alperi apareix amb un grapat de dècims a la mà, ja que sembla que en ven molts, i Castedo apareix emmarcada en un quadre, per allò de que ningú es vol fer la foto amb ella, però nosaltres hem volgut fer-la present recordant que està triplement imputada”. 

Premi Bloc i Foc 

Per la seua banda, Ignasi Bellido ha anunciat que “el premi ‘Bloc  i Foc’ 2013 hem decidit donar-lo a la Foguera Séneca-Autobusos i volem destacar el valor de ninots com el de l’avi que suporta el pes de la família, ja que és una imatge molt gràfica de la realitat que estem vivint i que ens afecta i que, per tant, el món de les Fogueres ha de reflectir”. 

“Al mateix temps, hem realitzat pins de Compromís amb les Fogueres i altres denunciant l’augment de l’IVA al 21%, perquè des de la nostra formació considerem que la nostra festa és un factor de dinamització cultural, un element identitari i de tradició i també un motor econòmic de primer ordre que hem de cuidar i, per tant, ha de mantenir l’IVA reduït”, ha detallat.

En este sentit, el secretari local ha recordat que “el diputat de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, va presentar una proposta per rebaixar l’IVA de les Fogueres al 8%, però la iniciativa es va tombar amb els vots en contra del PP i l’abstenció de UPyD, per tant, l’alcaldessa diu que estan treballant per ajudar a la festa, però a la hora de la veritat voten en contra”. 

Bellido, que ha ressaltat també que s’han realitzat samarretes de #RescatemAlacant, ha indicat que “este divendres comptarem amb la presència del mateix Baldoví i assistiran també la diputada Mireia Mollà i el síndic del grup a Les Corts, Enric Morera, que participaran en el lliurament dels premis i en els diferents actes del dia”.