Bota al contingut principal

El PP s’ha negat amb rotunditat a tractar la problemàtica dels taxistes en les Corts Valencianes, ja que els populars no han volgut negociar per a arribar un acord i aprovar la proposta que ha defensat avui en comissió el diputat de Compromís, Juan Ponce. En la seua proposició no de llei, la coalició valencianista, progressista i ecologista proposava que s’articule una resposta des de l’administració valenciana per a reduir l’acumulació de llicències de taxi i, d’eixa manera, dignificar la professió.

Segons ha explicat Juan Ponce després de la comissió, “hem intentat negociar i no hi ha hagut manera. Nosaltres defensem que, conforme està el panorama, el model del taxi més racional és el que passa per un sistema de conductors autònoms, és a dir, un treballador, un taxi. No obstant açò, i davant la negativa del PP, i en ànim d’arribar a un acord fructífer i beneficiós per als taxistes, hem obert la proposta i hem defensat que, ja que no volien impedir l’acumulació de llicències, almenys que es reduïra el percentatge de llicències per àrea. Davant la negativa del PP també de rebaixar eixa acumulació, hem tornat a defensar que no es puguen acumular llicències i el PP, amb la seua majoria ho ha rebutjat”.

Per al diputat de Compromís, “el PPCV no ha volgut arribar a cap consens per a solucionar els problemes existents amb el sector del taxi, uns problemes que estan provocant una precarització molt preocupant de la professió, a més de comportar riscos per als usuaris, ja que la falta de descans pot posar en perill la integritat de taxistes i de viatgers”.