Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “la seua obsessió continua sent que Madrid estiga comunicat per un eix radial i no unir les poblacions de la costa mediterrània”.

“Obres són amors, i no bones raons”. Això ho ha declarat el diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, en relació a “les darreres declaracions dels dirigents del PP a propòsit del Corredor Mediterrani. Si els escoltes, ara semblaria que finalment han vist la llum, potser perquè des d’Europa ja els han dit definitivament que de Corredor Central, el seu favorit, res de res. Però, com en tants altres temes, les paraules van per un costat, i els fets per una altre de ben diferent”.

Pañella ha dit que “des del PP, com ha fet també el PSOE sempre que ha manat a Madrid, continuen pensant l’estat com una xarxa radial de ferrocarrils, el punt de partida de la qual és sempre Madrid, allò del “quilòmetre 0”. L’última, l’arribada de l’AVE a Alacant, evidentment des de Madrid. Més enllà dels beneficis que aquest AVE puga o no suposar per a les comarques alacantines, que continuen molt mal comunicades per rodalies, el que sorprèn a qualsevol economista europeu és que Alacant no estiga encara enllaçada directament amb València, i que a Castelló continuem amb un sistema de comunicació tercermundista, amb via única inclosa a la part de Tarragona, quan se suposa que eixe Corredor Mediterrani hauria de ser la nineta dels ulls del PP”.

El diputat de Compromís ha destacat que “els exigirem totes les vegades que calga que acomplisquen les seues promeses, que duguen a terme les obres que Europa els exigeix i el teixit social valencià els demana repetidament com una necessitat total per a les nostres exportacions. I denunciarem també, totes les vegades que calga, els continus retards, els endarreriments any rere any del que haurien d’haver executat molt abans. I que no ens vinguen amb excuses de la crisi: a banda que eixes obres haurien d’haver estat ja executades molt abans que començara aquesta crisi, ara a més han demostrat que sí que tenen diners per a allò que els convé. I la prioritat del Corredor Mediterrani ha d’avantposar-se a qualsevol altre projecte, alguns d’ells més que discutibles. Com, per exemple, eixa obsessió tan decimonònica de comunicar radialment Madrid amb tots els punts de la geografia peninsular”.