Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha registrat hui en Les Corts una proposició no de llei per reclamar al Consell que revise de forma general els preus dels habitatges en règim de lloguer de l’Institut Valencià de l’Habitatge (IVHSA), per adaptar-los a la situació econòmica i social actual.

 

Segons ha assenyalat Ferri “estem tenint coneixement de què moltes persones beneficiàries de lloguers públics de l’IVHSA no poden fer front al pagament del mateix, veient-se obligades a abandonar-lo. Açò és conseqüència directa de l’agreujament de la crisi econòmica, l’alt nivell de desocupació i l’emergència social que patim”.

 

“Els habitatges de l’IVHSA no estan per a fer negoci amb ells sinó per a complir amb una finalitat social, que no es du a terme realment quan els inquilins no estan podent fer front als preus que este organisme públic té en estos moments establerts”.

 

Compromís recorda que altres administracions, com és el cas de l’Ajuntament de València amb AUMSA, ja han acordat, a instàncies de l’oposició, una rebaixa del lloguer dels seus habitatges.

 

Per Ferri “les mesures sobre habitatge que publicita sempre que pot la consellera de Territori Isabel Bonig no són en absolut creïbles mentre es mantinguen uns preus en els lloguer de l’IVHSA que bona part de la ciutadania no pot assumir, per això reclamem esta revisió a la baixa”.

 

Així mateix, en la seua proposta Compromís també reclama que el Consell establisca mecanismes individuals d’exempció temporal del pagament del lloguer per als casos més extrems de beneficiaris d’habitatges de l’IVHSA.