Bota al contingut principal

El diputat de Compromís recorda al PP que “l’oposició als abocadors que planejava ja li va costar l’anterior legislatura les alcaldies de diferents poblacions”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, que ha mostrat “la nostra satisfacció per l’èxit de la convocatòria del passat dissabte contra el fracking, en la qual molts membres de Compromís vam ser-hi presents”, li ha recomanat al PP “que prenga bona nota de quina és la resposta majoritària de les poblacions afectades per aquest projecte d’ús del fracking” i li ha recordat que “en el passat, una situació semblant, l’oposició dels pobles als abocadors que el PP havia planejat construir en diferents termes municipals, ja li va costar algunes alcaldies de les poblacions afectades”.

Pañella ha dit que “els organismes públics en mans del PP, com la Generalitat o la Diputació de Castelló, no estan guardant la deguda neutralitat sobre aquest tema del fracking, per a facilitar la realització d‘un debat seriós i constructiu sore les seues avantatges i inconvenients. Tot al contrari, han pres un clar partit des del primer moment a favor dels projectes de Montero Energy, als quals han omplert públicament d’elogis; i mentrestant, s’han dedicat sistemàticament a denigrar i minusvalorar les argumentacions dels grups i les organitzacions que defensem la salut dels habitants i la conservació de l’ecosistema, davant del que considerem, des de Compromís pensem que amb tota la raó, una greu amenaça per a la seua conservació i estabilitat”.

El diputat de Compromís ha assenyalat que “aquesta defensa a ultrança de la tècnica del fracking per part del PP valencià contrasta amb la postura mantinguda pel mateix PP en altres autonomies, que està sent molt més prudent sobre el tema. I contrasta també amb la postura de molts dels seus alcaldes i regidors de la zona, fins i tot en poblacions on tenen la majoria absoluta en el consistori. Però aquesta tàctica no és nova: recordem, sense anar més lluny, l’actuació del PP de l’Alcora, volent abanderar l’oposició a la incineradora, una incineradora que el mateix PP aprova des del Consell, sense fer cas de les argumentacions dels contraris a la seua instal·lació. Potser siga la tàctica del policia bo i el policia dolent, però supose que ells mateixos se n’adonen que aquesta actuació té cada vegada menor credibilitat”.