Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha declarat que la decisió de Rafael Blasco d’abandonar el grup popular “sorprèn, però fins a cert punt, perquè al límit que està arribant aquesta història no es pot saber ja si és una decisió de l’ex conseller o és una estratègia pactada entre Blaco i Fabra, amb l’únic objectiu de tapar de cara a l’opinió pública els escàndols que afecten al PPCV i no aprofundir en el greu problema de la corrupció, que tant ens afecta i que ens ha posat en el mapa”.

Morera ha reconegut que des de la seua formació lamenten que, “davant la situació de crisi extrema, que està portant a milers de famílies valencianes a passar per moments molt lamentables, el partit que té la majoria absoluta en les Corts Valencianes i que governa la Generalitat, està més pendent d’aquests casos de corrupció i en les corresponents maniobres de distracció, que a treballar d’una forma intensa per a trobar solucions als problemes que afecten als valencians i valencianes”.

És més, el síndic de Compromís ha dit que l’eixida de Blasco del grup popular, per a passar a ser un diputat no adscrit, “és un teatre que ha quedat evidenciat en el moment que el vicepresident del Consell, José Ciscar o l’alcaldessa de València, Rita Barberà, han donat les gràcies a Blasco pel seu gest i per fer-ho pel bé del partit. Els dirigents del PP han demostrat amb aquestes declaracions que només miren pel bé de la seua organització i dels seus integrants, oblidant-se per complet que les urnes els han donat una responsabilitat de govern i que, per tant, han de gestionar i treballar pel bé dels valencians i valencianes, siguen o no votants del PP i eixa gestió passa per defensar cada cèntim públic i de perseguir i ajudar a la justícia perquè es castigue a aquell que s’haja quedat un sol cèntim que no li correspon o qui haja ajudat a això”.

Segons Morera, “des de Compromís creiem que la direcció del PPCV deuria d’estar escandalitzada pels nombrosos casos de corrupció que afecten a diputats del seu partit i a persones que, en l’etapa de Francisco Camps, van tindre responsabilitats de govern. S’han saquejat les arques públiques valencianes amb total impunitat i ningú fa res, només molesta que es parle malament d’una organització, no molesta que se’ls robe a les valencianes i als valencians i això ho anem a deixar patent i a denunciar una i totes les vegades que faça falta perquè és una immoralitat molt gran”.

El portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista en el parlament valencià també ha incidit que dijous que ve “serà l’última sessió de control del període parlamentari i, com ja anunciàrem als mitjans de comunicació, anem a preguntar sobre el cas Blasco. Els successos d’aquests dies estan donant-li balons d’oxígen a aquells que no volen que es parle de la corrupció, de la malversació de fons o del tràfic d’influències, perquè només es parla de disciplina de partit. No volem que es desvie la conversa i volem que es parle del que ha passat, del que no s’ha fet i del que s’ha deixat de fer, no solament en el cas Blasco, sinó també en altres casos de corrupció que afecten de ple al PPCV. La mala gestió del PP ha deixat en ruïna les arques de la Generalitat Valenciana i ha posat en perill el benestar de milers de persones, per la qual cosa el president del Consell no pot eludir donar una resposta real i convincent ja que no sabem quan tornarà a comparèixer davant el parlament, mentre que els escàndols que afecten al PP afloren per dies, fins i tot per hores”.

NOUS CASOS
Morera també s’ha referit a una nova querella que investigarà el TSJ contra Ricardo Costa i que es va presentar en la Fiscalia de Castelló per un particular, que acusa a l’ex portaveu parlamentari del PP i encara diputat de suborn, tràfic d’influències i prevaricació. Segons Morera, “la llei del silenci i de la passivitat és total, ja que no solament creixen en imputats, sinó que se li sumen noves causes als quals ja tenen imputats i ací ningú diu ni fa res. És clar que Fabra té un problema i que no sap gestionar-ho i la falta d’acció passarà factura en la credibilitat de les institucions valencianes la deterioració de les quals és culpa del PP i de la impunitat amb la qual han actuat els seus dirigents en els últims anys”.