Bota al contingut principal

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví i el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, s’han reunit este matí amb el ministre de Cultura, Educació i Esports, Juan Ignacio Wert, per a manifestar-li les discrepàncies dels defensors de l’ensenyament en valencià cap a la LOMQE. Segons ha informat Baldoví després de la trobada, “el ministre ens ha deixat palès que traurà la llei, encara que sols compte amb el suport del PP i nosaltres li hem dit que una llei d’eixes característiques necessiten consens”.
 
Baldoví ha animat al ministre que, si té voluntat de negociar, “el que pot fer és acceptar les esmenes que presentem la resta de grups i que no faça com està fent el PP últimament, que sols aprova les autoesmenes que es fan ells mateixos als seus textos. Serà en eixe període de votació de les esmenes on vorem si el govern central té una veritable voluntat de diàleg o no”.
 
La reivindicació lingüística de Compromís ha estat reforçada per Escola Valenciana que, amb dades objectives, han demostrat que la LOMQE no pot ser una bona llei, “perquè no garanteix ni dóna solució als 14.000 xiquets i xiquetes que volen estudiar en valencià i que no poden perquè la conselleria no vol. La llei de Wert si que té voluntat de garantir l’ensenyament en castellà, siga on siga i encara que siga per a un alumne, però no contempla la defensa de les llibertats democràtiques més bàsiques de milers de famílies que volen que els seus fills i fills tinguen una educació pública, de qualitat i en valencià”, segons Baldoví, qui també s’ha mostrat molt sorprés, “perquè el ministre ens ha dit que això és més bé un problema de les autonomies. Però insistim, quan es tracta del castellà, intervé l’estat i quan es margina i s’ataca qualsevol llengua oficial de l’estat, el govern diu que és un problema de les autonomies. Increïble”.
 
Baldoví ha anunciat que des de Compromís, “anem a presentar totes les esmenes que ens facen arribar els representants dels col·lectius civils, associacions, sindicats, professionals, pares, mares i alumnes, per a defensar una pluralitat i un consens que és molt necessari en l’educació pública”.
 
SOCIETATS MUSICALS
Hui, finalment, Baldoví no ha estat acompanyat pel president de la Federació de Societats Musicals, Josep Almeria, perquè ahir per la vesprada, “l’entitat va rebre una telefonada de la Conselleria de Cultura, informant-los de que s’anava a tractar el tema de les escoles de música en una reunió a tres bandes, on participaria la conselleria, el ministre i les societats musicals. Sincerament, ens alegrem de que la consellera Català se’n recorde per fi de les societats musicals i que tanque una reunió amb el ministre, que possiblement serà molt profitosa perquè estaran en eixa trobada les administracions responsables i implicades en garantir l’ensenyament musical, i això és el que volem i desitgem des de Compromís, perquè nosaltres sempre hem defensat el món de la música i el seu important pes en la cultura i en la societat valenciana”.