Bota al contingut principal

El diputat de Compromís alerta que “davant del perill que puguen prescriure, les federacions de pares i mares es plantegen dur la Conselleria als tribunals”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha alertat del fet que “la Generalitat corre perill d’anar als tribunals per a fer front a les denúncies que, amb tota la raó, li presentaran les federacions de pares i mares, pels impagaments de les beques per a llibres de text que va aprovar el 2011 i encara no ha pagat a les famílies a les quals els van ser atorgades”.

Pañella ha dit que “no és cap bona notícia per a ningú que s’estime el nostre país que la seua màxima institució política haja d’anar als tribunals per un impagament tan flagrant com aquest. Supose que els primers als quals no els fa cap gràcia haver de dur les coses a eixe extrem és als pares i mares perjudicats; però no tenen més remei, si volen que se’ls paguen aquestes ajudes, abans que no prescriguen. I és que, mentrestant, des de la Conselleria d’Educació s‘ho prenen amb tranquil·litat, per falsa que siga, i això és el que em responen a la pregunta parlamentària sobre el tema: “Esta Conselleria, així com la d’Hisenda, continuen treballant amb responsabilitat i sensibilitat en relació amb les trasferències efectives en concepte d’ajudes destinades a l’adquisició de llibres de text, i d’esta manera s’estan coordinant les actuacions a fi que es normalitze el calendari de pagaments”. És a dir, com tantes vegades, la seua resposta és un simple “estamos en ello”, sense dates, sense terminis, que no respon la nostra pregunta concreta i que mostra una despreocupació absoluta pels problemes que aquests retards provoquen a les famílies”.

Davant d’aquest fet, el diputat de Compromís entén que “les meues preguntes parlamentàries no han tingut resposta amb aquesta afirmació genèrica, i per això les reitere públicament, donant ple suport a la reclamació de les famíles afectades: “Senyora consellera d’Educació, es té previst per part del seu departament procedir al pagament de les ajudes per a llibres escolars que deu des de l’any 2011, i quan ho pensa fer?” i “Quina valoració fa el Consell del fet que s’haja d’arribar als jutjats per a reclamar el pagament d’aquestes beques de llibres?” Les preguntes continuen en l’aire, i el PP continua fent-se el desentés”.