Bota al contingut principal

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha donat la raó, amb una sentència, als portaveus de Compromís Enric Morera i Mónica Oltra en el contenciós que mantenien amb el Consell per la negativa d’aquest a entregar-los l’informe de Price Waterhouse en què el govern del PP es basà per a realitzar l’Expedient de Regulació d’Ocupació de Ràdio Televisió Valenciana.

El TSJCV considera que amb la negativa a lliurar aquest informe el govern valencià vulnerà dos drets fonamentals dels diputats com són el dret a participar en assumptes públics i el dret a accedir amb igualtat a les funcions i càrrecs públics, establerts en l’article 23 de la Constitució.

El Tribunal condemna així mateix al Consell a pagar les costes del procediment judicial i estableix un termini màxim de 20 dies per a què el govern valencià pose a disposició de Morera i Oltra aquest informe.

Segons ha assenyalat Oltra “esta sentència és un colp molt dur al govern del PP ja que els diu que no poden seguir actuant de la manera impune que estan actuant ocultant informació a l’oposició. És molt greu que el TSJ diga que el Consell amb la seua actuació vulnera drets fonamentals dels diputats de Compromís, obligant-los a donar-nos la documentació que els demanàvem i que des del govern del PP se’ns negava sense cap justificació, com bé ha destacat el Tribunal”.

“Esta sentència és una evidència més de què la manca de transparència i l’abús de poder que suposa no permetre que els diputats de l’oposició puguem controlar el govern és la causa de què en aquest país tinguem una corrupció tan generalitzada vinculada al PP”.

“Eixe germen de la corrupció és el que des de Compromís estem tractant de combatre amb els nostres recursos davant el TSJ. El que estem intentant atacar amb estes actuacions jurídiques és precisament l’obscurantisme, la falta de transparència i l’abús de poder per part del PP”.

Esta sentència se suma a altres dictades pel TSJCV contra l’opacitat del govern del PP, com la d’abril de 2011 en què el Tribunal obligava al Consell a entregar a Compromís la relació de contractes menors amb la trama Gürtel, que va ser recorreguda pel govern valencià i que el Tribunal Suprem confirmà el passat mes de març.