Bota al contingut principal

En una roda de premsa oferida este matí a Ontinyent, per Josep Francés, portaveu de Bloc- Compromis al col•lectiu d’Ontinyent, Joan Gilabert, portaveu comarcal de Compromís a la Vall d’Albaida i Enric Morera, secretari general del Bloc i portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, denunciaven que: “des de Compromís acatem però no compartim la sentència”.

El portaveu del grup municipal, Josep Francés, destacava que “l’objectiu sempre ha estat, només la critica política, d’una persona pública”.

Per la seua banda, Joan Gilabert afirmava: “Acatarem la sentència, fent front a les despeses, fent front de la forma que sempre fem: aportacions militants, simpatitzants, campanya d’ajuda, campanya contra la corrupció”.

El síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, explicava: “cal fer les valoracions polítiques corresponents, continuem confiant amb la justícia i sens dubte aquesta es una bona setmana per a fer-ho, ja que ahir coneixíem l’empresonament de Bárcenas i aquesta mateixa setmana coneixíem, precisament, la data del judici a Fabra”.

Tots tres coincidien en que sens dubte una bona setmana “per a l’esperança, esperança en que la colla de corruptes que han viscut al voltant de la política acaben pagant el que han fet. Ja que cal recordar que 9 anys després: Carlos Fabra s’asseurà en la banqueta el 2 d’octubre Ara, la Fiscalia Anticorrupció demana 15 anys de presó, 10 d’inhabilitació i una multa de 2,3 milions a Fabra. El popular està acusat de tràfic d’influències, suborn i quatre delictes de frau fiscal”, segons Morera.

Francés afegia: “és curiós que aquest Imputat, que s’ha convertit en la imatge de la corrupció, del malbaratament, en la imatge dels aeroports sense avions a tot arreu del mon, implore el dret a la seua pròpia imatge per intimidar la critica política del col•lectiu local del Bloc d’Ontinyent”.

Enric Morera, acabava la roda anunciant que mobilitzaran a tot el partit a nivell del País Valencià, solidaritzant-se amb el col•lectiu d’Ontinyent mitjançant un “verkami” per poder córrer amb la despesa que suposa aquesta sentència.

El gener del 2011 el col•lectiu local del Bloc d’Ontinyent posava a la venta aquesta papereta de loteria, l’objectiu era clar CRITICAR AL PERSONATGE PÚBLIC i com tots els anys que fem loteria, obtenir uns pocs recursos per al manteniment del col•lectiu.

L’actualment imputat Carlos Fabra, ens va demandar per intromissió il•legítima al dret a la pròpia imatge, tot considerant que la seua imatge s’utilitzava amb un fi lucratiu i no amb el fi de criticar la corrupció que per a nosaltres ell representa. El jutjat de primera instància núm. 6 de CASTELLÓ en primera instància i després l’Audiència Provincial de CASTELLÓ han estimat la demanda de FABRA i ens condemnen a indemnitzar en 3000 euros a FABRA, publicar la condemna (es publica hui 28 de juny de 2013, al “Levante-EMV” i “El Mundo”) i assumir els costos del procediment (un total aproximat de 15.000 euros).

ANUNCIO

Ha sido dictada sentencia nº 206/2011 de fecha 26 de octubre de 2011 en el asunto civil 2595/2010 seguido en el Juzgado de Primera Instancia numero Seis de Castellón promovido por Carlos Fabra Carreras contra al Bloc Nacionalista Valencià, ratificada en Rollo de Apelación por la sentencia 469/2012 de la Audiencia Provincial de Castellón, con el siguiente FALLO

Que debo estimar y estimo la demanda formulada por el Procurador Sra. Rubio Antonio en nombre y representación de Carlos Fabra Carreras contra Bloque Nacionalista Valenciano y debo declarar y declaro que la utilización de la imagen del demandante Carlos Fabra Carreres en las participaciones de loteria confeccionadas y distribuidas por venta al público en Ontinyent por el partido Bloc Nacionalista Valencia a través de su rama u órgano local en dicha localidad constituye una intromisión ilegítima en el derecho a la propia imagen del Sr. Fabra.

Que debo condenar y condeno a la demandada Bloc Nacionalista Valencia a indemnizar al demandante Carlos Fabra Carreres en la suma de tres mil euros (3.000)
Que debo condenar y condeno a la demandada Bloc Nacionalista Valencia a publicar a su cargo y expensas en los periodicos El Mundo y Levante, el fallo de la presente resolución.

Procede a la condena a la demandada al pago de las costas procesales.