Anar directament a les notícies

Compromís considera que el maltractament als interins és la prova de la croada contra l’educació pública del PP

Publicat el en Educació i Cultura

El diputat de Compromís responsable en temes d’Ensenyament i Cultura, Josep Maria Pañella, considera que l’aplicació del Decret Vela i l’acomiadament massiu de professorat interí, “és un pas més en la precarització del treball. Aquestes mesures mostren, una vegada més i per segon any consecutiu, que el cessament de tots els interins és per estalviar-se la paga de dos mesos d’estiu i carregar-ho directament a l’atur”.

Pañella dubta així de la legalitat d’unes pràctiques que serien perfectament denunciables en una empresa privada i ha anunciat “l’adhesió de Compromís a totes les seues protestes i concentracions que han fet i faran els interins per a demostrar una il·legalitat i per a evidenciar que el PP els maltracta perquè té una croada oberta per acabar amb el sistema educatiu públic”.

Des de que es va promulgar el Decret de Vela (1/2012), els interins amb vacant eren cessats en el mes d’agost quan acaba el curs escolar i el següent lloc de treball se’ls adjudicaria al juliol. Però els cessaments d’aquest any s’han avançat i son un total de 6.000 docents interins els que hauran de sol·licitar l’atur i esperar a obtenir un lloc de treball en les adjudicacions del mes de juliol, que tindrà efecte a 1 de setembre.
A més, Compromís ha denunciat  que el càstig a l’educació pública s’ha convertit en una constant  ja que a la dificultat d’obtenir vacant  s’ha d’afegir “la croada de la consellera Català i de tot el PP contra les escoles públiques valencianes i més concretament amb el professorat interí que és el més accentuadament pateix la crisi”, ha sentenciat Pañella.