Bota al contingut principal

 

Enric Morera considera que si el president Camps, “espera a febrer a portar la proposta de reforma a les Corts per  la seua aprovació, els pressupostos generals de l’Estat no contemplaran les millores de la inversió fins a 2013”. Des de Compromís han posat com a exemple el consens de l’estatut d’Extremadura, “tramitat amb habilitat per a tindre inversions en 2012″.

El síndic del grup parlamentari Compromís ha indicat que “la reforma de l’addicional primera per obtindre inversions de l’Estat d’acord amb la població de la Comunitat s’ha de tramitar a Madrid amb urgència, abans del 15 de gener,  per a que siga contemplada en l’elaboració dels pressupostos generals de 2012”. Morera ha advertit que “els tràmits parlamentaris a les Corts Generals, una vegada aprovada la proposta al parlament valencià, per una qüestió de terminis legals, impediran l’aplicació efectiva fins a l’any 2013. Haurem perdut un any sencer per la imprevisió del govern de Camps”.

Així ha explicat que “abans de la dissolució de les Corts, s’ha d’aprovar al Congrés la reforma valenciana que es proposa per a que es facen els comptes de la inversió que s’ha de realitzar per part del govern i reunir a la comissió mixta. Com que té incidència pressupostària, la mesa del Congrés podria paralitzar la proposta si arriba massa tard”.

Per això, des de Compromís demanaran la celebració d’un ple extraordinari amb urgència al mes de gener, amb l’únic punt de la reforma del text estatutari valencià. Segons ha informat Morera, “hem d’aprovar ja la reforma per enviar-la a Madrid perquè el text tardarà en tramitar-se com a mínim un any. Estem parlant que, si aprovem ací la reforma al mes de febrer de 2011, les millores d’inversions no es contemplarien fins els pressupostos general de l’estat de 2013. A més caldria incorporar que el termini previst de set anys siga revisable per a que quan s’acabe el període esta disposició no decaiga i siga inútil”.

El portaveu de Compromís ha anunciat que “comunicarà la proposta formal al President Camps per a que la valore perquè crec que té molt de sentit que, davant d’un consens bàsic que ja tenim, accelerem la tramitació en les Corts. Si pot ser abans del 15 de gener molt millor”.

Morera ha posat com exemple la reforma de l’estatut d’Extremadura, un text que s’ha tramitat amb el total consens a la cambra autonòmica “i han tingut molta pressa en tramitar-lo. El passat dia 21 el Congrés donava el seu vist-i-plau al text extremeny i el remetia al Senat i els polítics extremenys ja estan reclamant que, una volta aprovat el text, es demane una modificació dels pressupostos generals de l’estat per a que vagen més inversions a Extremadura i així no tindre que esperar al 2012”.