Bota al contingut principal

Compromís reclama al Consell conèixer els documents de treball de la consultora que proposa la fusió dels Instituts Tecnològics.

 

 

El diputat de Compromís en Les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha criticat que el Conseller Máximo Buch centre els seus esforços en promoure la fusió dels Instituts Tecnològics mentre es manté l’impagament dels 61 milions de deute de la Generalitat que ha ocasionat la pèrdua de més de 500 investigadors i treballadors.

 

Segons Ferri “Aquesta proposta és una mostra més de la desorientació del govern del PP en quant al nostre model productiu. Mentre parlen d’innovació, ofeguen les finances d’una peça fonamental en la reconversió de l’economia valenciana com són els Instituts Tecnològics i centres d’investigació”.

 

“Des d’un primer moment el conseller Buch va utilitzar la revisió del model com una excusa per a desviar l’atenció del principal problema que pateixen estos centres: els impagaments de la Generalitat i les retallades en el pressupost d’I+D+i. Fins i tot ho va utilitzar com a instrument de pressió per a censurar les crítiques dels directors dels Instituts.”.

 

“Ens temem que les conclusions de l’informe estaven escrites abans de realitzar la diagnosi i responen directament a les instruccions de la conselleria” ha conclòs Ferri.

 

El grup Parlamentari Compromís ha registrat una petició de documentació a Les Corts on es reclamen els documents de treball de l’informe adjudicat a la consultora BDO per 111.592 euros.