Bota al contingut principal

Diu que “resulta com a mínim sospitós que calga encarregar un nou informe a una empresa d’un sol empleat l’administrador de la qual és un exministre del PP”.

La Generalitat ha encarregat una auditoria per saber l’estat en què es troba l’aeroport de Castelló. I aquesta auditoria, que costarà uns 16.000 euros, l’ha encarregada a l’empresa Pasphae, de la qual és administrador únic Josep Piqué, exministre d’Aznar i actual president de Vueling. I, per més que des del Consell s’ha assegurat que aquesta auditoria no té cap relació amb les gestions que ja du a terme una altra empresa, Deloitte, des de Compromís han mostrat el seu escepticisme i la seua desconfiança davant d’aquesta nova despesa.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, s’ha preguntat si “és realment necessari que ara llancem al pou sense fons de l’aeroport 16.000 euros més, per redactar un nou informe sobre la situació actual de la infraestructura, que tots sabem ja quina és, desastrosa, i imagine que també sobre les seues possibilitats de futur, que cada dia que passa són menors”.

Pañella ha fet notar que “la cosa comença a mosquejar quan resulta que la tal empresa, Pasiphae, en la qual consta legalment un sol treballador, té com administrador únic l’exministre del PP en l’època d’Aznar i actual president de Vueling, Josep Piqué. Certament, aquest fet no té res d’il·legal; però, com se sol dir, “dels escarmentats, els avisats”, i quan cada dia estan eixint a la llum nous embolics d’adjudicacions pel PP de contractacions i favors variats, es comprendrà que, com a mínim, mostren la nostra desconfiança, i exigim llum i taquígrafs per saber si aquest informe és realment necessari, i per què, i quina és la raó per la qual l’executa justament eixa empresa”.

El diputat de Compromís ha dit que “l’opinió pública ja està més que farta, i amb raó, de tot el que ha envoltat la construcció i gestions administratives d’aquest aeroport, que continua a hores d’ara mantenint el trist estigma de “l’aeroport sense avions”.

I, sobretot, està farta de l’enorme despesa que està costant a les arques públiques, és a dir, a tota la ciutadania, que es pregunta si tots aquests milions no haurien estat millor invertits en sanitat, ensenyament i benestar social, en comptes de gastar-los en una obra faraònica que, a l’hora de la veritat, no està servint per a res. D’acord, en el context dels milions que ha costat l’obra, 16.000 euros no són res; però plou sobre mullat, i ens han acostumat durant anys al balafiament perpetu que ha regnat en tot el que ha tingut a veure amb l’aeroport. I és per això que ens preguntem si aquesta contractació no es tractarà d’una altra de les “ocurrències genials” a què ens té acostumats Aerocas, abans i després de deixar de ser Carlos Fabra el seu president”