Bota al contingut principal

La diputada de Compromís diu que “s’excusen en la confidencialitat dels contactes per a no desvelar ni la identitat dels possibles inversors ni el contingut de les converses mantingudes”.

Des de Compromís asseguren que “el Consell continua donant mostres de la seua total desorientació sobre el que s’ha convertit en un emblema de la seua caòtica i irresponsable gestió, l’aeroport de Castelló. El Consell va donar veracitat a l’anunci sorpresa que va fer el llavors president d’Aerocas, Carlos Fabra, però després no ha pogut explicar els motius pels quals va creure aquell anunci sense fonament. I ara, igual que tantes altres declaracions, com les del mateix president Alberto Fabra d’obrir la instal·lació només de forma puntual, tot acaba mostrant un executiu sense cap projecte per aprofitar una infraestructura que ha costat milions d’euros de diners públics”.

“Ara”, segons Compromís, “el Consell torna a dir, en boca del Conseller d’Economia, que a hores d’ara encara estan estudiant les possibles formes de gestió per a que l’aeroport estiga operatiu en el menor termini possible, i diu alhora que, per la confidencialitat dels contactes i converses, no pot desvetllar ni la identitat de les possibles inversions ni el contingut de les converses mantingudes”.

Precisament, la diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, preveient aquest tipus de resposta, va preguntar: “tot i la confidencialitat de les possibles negociacions, i sabent que ha expirat el termini que es va donar al suposat fons d’inversió libi per a adquirir l’aeroport, es pregunta, quines comprovacions es van fer per confirmar la solvència d’aquella suposada oferta i de la seua escenificació mediàtica al donar-li credibilitat a l’anunci. Aquesta resposta, queda de nou sense respondre”.

Segons es venia denunciant arran una investigació periodística, de la noticia de que el suposat fons d’inversors libis que volien comprar l’aeroport de Castelló per 200 milions d’euros, darrere de l’oferta de compra, sols hi hauria un modest professional de la informació de nacionalitat líbia que es va posar en contacte amb els gestors de l’aeròdrom per a mostrar-los el seu interès, esperant trobar després inversors privats que aportaren capital per a sostenir el seu projecte,sense comptar amb cap soci capaç d’afrontar el desemborsament al que teòricament s’hauria compromès amb l’expresident d’Aerocas.