Bota al contingut principal

Segons Mònica Oltra, “es veu que la proposta d’Alberto Fabra d’obrir-lo per hores també era fum de canya”.

La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, va preguntar a mitjans d’abril al Consell sobre les declaracions fetes per Alberto Fabra, en una entrevista a TVE, on va plantejar la idea de que l’aeroport de Castelló sols estiga obert quan hi haja demanda, per reduir els costos. Oltra va demanar explicacions al Consell sobre en base a quin estudi s’havia fet eixa valoració, i com, tenint en compte que ara, tancant i sense funcionar, ja genera un cost mensual altíssim, quina quantitat es calculava que es podria estalviar amb aquesta opció d’obertura puntual.

La resposta donada ara pel conseller d’Economia, Máximo Buch, demostra com aquella va ser de nou una ocurrència d’Alberto Fabra, que emula al seu mentor Carlos Fabra, amb propostes sense cap fonament sobre l’aeroport que incrementen encara més la sensació d’absurd i desconcert i falta d’idea de què fer amb la infraestructura finalitzada.

En la seua resposta, Buch evita donar cap xifra sobre el suposat estalvi i molt menys sobre els estudis fets i es limita a indicar que “la Generalitat està estudiant possibles formes de gestió de l’Aeroport, amb l’objectiu que estiga operatiu en el menor termini possibles i en les millors condicions de rendibilitat social i econòmica. En este sentit la Generalitat no descarta en estos moments cap forma de gestió”.

Per a Compromís, “aquesta resposta demostra com el Consell i Aerocas no té cap criteri ni meta marcada, i tots els anuncis fets o per membres del Consell, o per l’empresa pública, són escapades cap avant sense cap solatge de racionalitat, que en lloc de millorar la situació, la fan aprofundir en l’absurd. Des de l’aeroport peatonal, transformat en pista per a cotxes de carrera, als suposats libis que el volien comprar, a ara a tindre’l obert per hores, tot acaba on ha començat, en el no-res, i mentre, la despesa diària per mantindre’l obert continua”