Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “Europa ha d’obligar els estats a executar els eixos bàsics de comunicacions que ha aprovat com a prioritaris”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha lamentat “que l’estat francès estiga a punt d’aprovar una moratòria de molts anys per a la construcció del tram del Corredor Mediterrani que travessa el seu territori i que encara no està desenvolupat, concretament entre Perpinyà i Montpeller. Després dels continus retards i obstacles per part de l’estat espanyol, ara ja només ens faltaria aquesta”.

El diputat de Compromís considera que “cal que des d’Europa s’exigisca als estats, tant a l’espanyol com al francès, que es prenguen seriosament el que acorda la Unió, en aquest cas sobre les infraestructures prioritàries de rellevància econòmica, que han d’afavorir els intercanvis comercials i permetre per tant una millora de l’economia. Certament, l’actual situació econòmica no convida a grans despeses, però precisament per això cal escollir aquelles que són millors inversions justament per a ajudar a superar aquesta crisi. I ha quedat molt clar que una de les més prioritàries, justament per afavorir de gran manera aquests intercanvis comercials, ha de ser el Corredor Mediterrani, des d’Andalusia fins al Nord d’Europa”.

Pañella ha declarat “no confiar molt en les pressions que puga exercir el govern de Rajoy per aconseguir capgirar aquests plantejaments de França. I no confie per dues raons. Primera, per l’escassíssima força que té Espanya en aquests moments en els fòrums europeus; però segona, i més important, perquè el mateix govern de Madrid mai no s’ha acabat de creure el Corredor Mediterrani, per més que a hores d’ara faça com que sí, perquè no té cap més remei”.

Malgrat tot, el diputat de Compromís s’ha declarat “moderadament optimista respecte al futur del Corredor, perquè l’economia juga al nostre favor. És tant de sentit comú, des del punt de vista econòmic, la necessària creació i consolidació d‘aquest Corredor, que des d’Europa es pressionarà, cada vegada més, els estats implicats, exigint-los la seua concreció, traient recursos d’on calga per a construir-lo. I, per suposat, des de Compromís hi aportarem la nostra constant pressió, des del País Valencià però també sobre les institucions europees, per a aconseguir-ho. Perquè, recordem-ho, en el seu funcionament els valencians ens juguem el nostre futur”.