Anar directament a les notícies

Compromís recorre davant el TSJCV la resolució de transport escolar per al curs 2013-2014

Publicat el en Educació i Cultura

El grup parlamentari Compromís ha presentat davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) un recurs contencions administratiu contra la resolució de la Conselleria d’Educació sobre el servei de transport escolar per al curs 2013-2014.

Compromís ja va presentar l’any passat este mateix recurs per la resolució del transport escolar del curs 2012-2013 que establia per primera vegada els 3 km de distància en línia recta del centre educatiu al domicili habitual per a poder optar a les ajudes, en compte de la distància mesurada segons les carreteres i camins transitables. A l’espera del que dictamina el TSJ pel recurs de l’any passat, Compromís també ha recorregut la resolució de transport per al pròxim curs, publicada el passat 25 de juny, per tornar- a establir-se la distància de 3 km en línia recta.

Concretament Compromís ha interposat recurs contenciós administratiu mitjançant procediment especial per a la protecció dels drets fonamentals de les persones i demana l’anul·lació de la resolució perquè afecta el dret fonamental d’igualtat i no discriminació en relació amb el dret fonamental a l’educació, consagrats en els articles 14 i 27 de la Constitució Espanyola.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “com es evident el xiquets no saben volar i per arribar al seu col·legi han d’anar per vies transitables, és a dir carrers o carreteres. La mesura per a contar eixos 3 km ha de ser aquella que tinga en compte el camí transitable no la línia recta perquè sinó es generen desigualtats i injustícies, per això ho vam recórrer també l’any passat. Esperem que el TSJ ens done la raó en la demanda que afecta a la ordre de l’any passat i tinguem així el camí més planer per a què el Tribunal també confirme l’anul·lació de l’ordre d’enguany”.  

“Nosaltres pensem que qualsevol xiquet que visca a més de 3 km del seu centre educatiu per vies transitables ha de ser subjecte d’esta ajuda independentment de la distància que hi haja en línia recta i per això esperem l’anul·lació d’esta resolució que genera injustícia i desigualtats entre els escolars”, ha conclòs Oltra.