Bota al contingut principal

La diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, ha denunciat hui les nombroses dificultats amb què es troben els joves valencians a l’hora d’accedir a una Vivenda de Protecció Publica (VPP) en règim de lloguer o lloguer amb dret amb compra.

“En la ciutat de València els requisits per a poder optar a les vivendes VPP per a lloguer que oferta AUMSA en col·laboració amb l’Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) són impossibles de complir per a la gran majoria del joves”.

“Posar eixos requisits tan excessius -ha afegit Mollà- està comportant que centenars de vivendes VPP per a lloguer es queden sense adjudicar cada any i es tornen a ofertar en la següent convocatòria per haver sigut descartats els milers de joves que havien optat”.

Segons la parlamentària ecosocialista “el resultat d’esta política d’habitatge es que les vivendes es queden buides mentre els joves valencians segueixen patint la impossibilitat d’accedir a una vivenda”.

“D’esta manera s’estan incomplint els objectius del Pla de Vivenda establert per un conveni entre la Generalitat i el govern central. Des de Compromís presentarem una Proposició No de Llei en Les Corts per a què s’adeqüen les convocatòries de VPP de lloguer a la realitat social dels joves valencians aconseguint què siga més fàcil l’accés”.

“Així mateix plantegem la necessitat de què en les convocatòries d’accés a VPP de lloguer per a joves es tinguen en compte situacions que ara no es contemplen com discapacitats o patiment de violència de génere”, ha conclòs Mollà.