Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha registrat hui en Les Corts una petició de compareixença urgent de la Consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, per a què realitze una valoració del darrer informe sobre la implantació de la Llei d’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència.

 

Este estudi realitzat per l’Observatori de la Dependència situa a la Comunitat Valenciana com a la pitjor autonomia de l’Estat espanyol en l’aplicació d’esta llei, atorgant-li una nota de 0’4 sobre 10.

 

Per a Oltra “es vergonyós comprovar com any rere anys estem a la cua en quant a l’aplicació de la Llei de Dependència, però ara amb una nota de 0,4, un molt deficient, o siga que som l’autonomia que pitjor està tractant als seus depenents”.

 

“La desastrosa gestió del PP està provocant que 12.000 persones que eren beneficiàries d’estes prestacions hagen eixit del sistema d’ajudes, no se realitzen les valoracions en temps adequat, no s’està donant una resposta a les necessitats i al patiment de milers de persones que segons una llei tenen dret a rebre les ajudes per part de l’administració pública”.

 

Segons la parlamentària de Compromís “és insostenible que la Consellera de Benestar Social front a esta situació no comparega en Les Corts per això hem demanat que vinga, amb caràcter d’urgència, a explicar perquè s’està maltractant d’esta manera als depenents en la nostra comunitat”.