Bota al contingut principal

El portaveu adjunt de Compromís en Les Corts Valencianes, Juan Ponce, ha mostrat la satisfacció de la seua formació per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en la línia d’un altre fallo del Tribunal Suprem, que anul·la la ZAL de La Punta a València.

 

Per a Ponce “aquella actuació mai s’hagué d’autoritzar i realitzar-se ja que es va fer en contra de la ciutadania, va haver més de 116.000 signatures de valencians i valencianes que s’oposaren a aquella ZAL, que no tenia cap sentit, obeïa a obscurs interessos especulatius i estava en contra de la normativa vigent”.

 

“Esta nova sentencia –ha afegit el parlamentari- obliga al govern valencià a fer un nou pla d’acord amb la legislació actual, un nou pla que hui té menys sentit, si cap, que aleshores”.

 

“Des de Compromís considerem que Juan Cotino, l’aleshores conseller de Medi Ambient que autoritzà esta actuació, hauria de demanar perdó, una a una, a les més de cent famílies que en el seu dia foren tretes de sa casa en contra de la seua voluntat en una expropiació forçosa que en molts casos suposà violència policial”.

 

Per a Ponce “l’actuació de Cotino fou tan nefasta que hauria d’indemnitzar amb el seu patrimoni a cada una d’estes famílies afectades”.