Bota al contingut principal

El diputat de Compromís recorda que “ja vam advertir des del primer moment del perill que comportava la seua cabuderia, i ara tot el projecte pot trontollar”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha fet notar que “per segona vegada, els tribunals han tombat el conflictiu pas del TRAM per l’interior del Passeig Ribalta de Castelló. I mira que des de Compromís els vam advertir, tant des de les Corts com des de l’Ajuntament, que estaven jugant amb foc, i que la seua cabuderia en mantenir aquest traçat, contra els informes de les institucions i contra la voluntat popular, podia posar en perill tot el projecte del TRAM urbà des de la UJI al Grau”.

Pañella s’ha preguntat “i així li ho pregunte a la consellera d’Infraestructures, què pensen fer ara; perquè s’han gastat els diners de la subvenció europea en la construcció del recorregut del TRAM, inclòs l’interior del Passeig, i ara seria bo que ens explicara d’on pensen traure els diners necessaris per a desviar el seu trajecte pels dos carrers que envolten Ribalta, tal com els havíem proposat des del primer moment. O si pretenen saltar-se la legalitat, i veure què passa, com han fet en altres ocasions”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “la situació és greu, perque si el Suprem, com és d’imaginar, ratifica les prohibicions actuals dels tribunals, ens podem trobar l’actual troç en funcionament del TRAM, de la UJI al Corte Inglés, desconnectat de l’altre recorregut, el que hauria d’unir el centre de la ciutat amb el Grau i el port. Amb la qual cosa el resultat pot ser una pífia descomunal, amb tot el cost que ha comportat la seua construcció, no només des del punt de vista econòmic, sinó també per les molèsties que ha causat al veïnat durant molts mesos i, sobretot, per les pèrdues generades als comerciants dels carrers afectats, que han vist perillar el manteniment dels seus negocis en un temps de crisi quan qualsevol variació a la baixa pot resultar mortal· I bé, ara el PP, des del Consell i des de l’Ajuntament, haurà d’explicar com pensa resoldre l’embolic al qual ens ha dut la seua cabuderia, quan hauria estat fàcil, llavors sí, a l’hora de redactar el projecte, dur-lo vorejant el Passeig, cosa que des de Compromís els vam dir i repetir una i una altra vegada”.