Bota al contingut principal

El diputat de Compromís recorda que “a causa de la crisi, els cursos anteriors, l’oferta de les escoles d’idiomes va ser molt inferior a la demanda ciutadana”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha mostrat la seua preocupació “per la relació entre l’oferta de places i les demandes d’estudi que es puguen donar a les escoles d’idiomes, i més concretament a l’EOI de Castelló, si tenim en compte la lamentable experiència dels anys anteriors”.

Pañella ha recordat que “els cursos passats, l’oferta de places per a estudiar els diferents idiomes a les escoles oficials va ser molt inferior a la demanda ciutadana, sent moltes les persones que es van quedar sense poder cursar els estudis de l’idioma que volien. I res no sembla indicar que des de la Conselleria d’Educació s’hagen pres mesures per a remediar aquest problema, amb la qual cosa tot ens fa tèmer que ens tornarem a trobar amb una situació de colapse semblant a la d’anys anteriors. I no parlem per parlar, aquesta mateixa setmana s’ha debatut el tema a les Corts, a petició nostra, i ha quedat clar que less xifres oficials s’allunyen molt de la realitat”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “és de sentit comú que, en temps de crisi, augmenta sempre la demanda de places a les escoles d’idiomes; perquè les persones aturades, o aquelles que aspiren a aconseguir un millor lloc de treball, volen millorar el seu currículum i les seues possibilitats de contractació amb l’aprenentage d’una nova llengua, que els permeta incrementar així les seues possibilitats laborals”.

Pañella ha dit que “sembla que aquest fet hauria de ser evident per a tothom; però no ho és per a la Conselleria d’Educació, que es desentén curs rere curs d’aquestes peticions, estableix un nombre de places determinat per a l’EOI i, a partir d’aquesta xifra, senzillament tanca la porta i deixa fora al carrer tota la resta de les persones interessades. I des de Compromís, evidentment, no considerem que aquesta siga una bona manera d’ajudar a superar la crisi i de permetre a la ciutadania buscar alternatives i nous llocs de treball”.