Bota al contingut principal

La Comissió Executiva Nacional de Compromís ha aprovat en la reunió d’esta vesprada una proposta sobre l’elaboració del reglament de primàries de la coalició. La proposta, aprovada per unanimitat, dona per conclòs el treball realitzat per la Comissió d’Organització Ampliada de Primàries, recollint les aportacions i documents realitzats sobre els criteris que han de regir el procés.

Per a donar la màxima transparència sobre els debats i documents realitzats, s’ha acordat obrir un espai en la web de Compromís (compromis.net) on es facen públics tots els documents, reflexions i aportacions sobre l’elaboració del Reglament de Primàries de la coalició. Amb la finalitat d’ordenar el procés de debat i reflexió s’utilitzarà com a base el dictamen de Reglament de Primàries elaborat per la Comissió Ampliada.

Per obrir el procés de participació a la militància, els simpatitzants i la ciutadania en general s’ha establert l’obertura d’un període d’audiència pública on a títol individual o col·lectiu es puguen fer arribar a la Comissió Executiva Nacional, a tarvés de la web, les aportacions i propostes que servisquen per a l’elaboració d’un document de consens del que ha de ser el Reglament de Primàries definitiu de la coalició.

La coalició té previst concloure el procés de consens sobre el Reglament de Primàries al llarg de la tardor del 2013 per a passar a la seua aprovació definitiva pel Consell General de Compromís. Les eleccions europees de 2014 seran els primers comicis en què la coalició aplicarà el seu Reglament de Primàries per a triar els seus candidats.