Bota al contingut principal

La diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra,  ha denunciat que “la Conselleria d’Educació no ha efectuat encara, set dies després d’haver començat el nou any, l’ingrés corresponent a les despeses dels centres docents de l’últim quadrimestre de 2010.  Aquest ingrés és vital per als centres educatius, perquè d’ell depenen els gastos corrents com la llum, l’aigua, el gas, etc”.

La Conselleria d’Educació assigna a cada centre docent un pressupost anual que ingressa en el compte de cada centre en tres terminis. La norma sol ser que l’últim dia de cada quadrimestre es rep l’import corresponent a eixe termini, fins el 31 de desembre, que s’ingressa la quantitat que falta per completar l’assignació.

Segons ha explicat Oltra “la majoria dels centres educatius públics, que ja han vist reduïts significativament els ingressos els últims anys, ajornen diversos pagaments fins a finals d’any, per fer front a les despeses compromeses amb l’ingrés que fa la Conselleria el 31 de desembre. Enguany, per primera vegada en la història, la Conselleria no ha efectuat aquest pagament i la majoria de centres educatius no ha pogut fer front a les despeses compromeses”.

“Entre aquestes despeses estan les dels subministraments ordinaris d’energia. De fet, -ha afegit la parlamentària de Compromís- hem sabut que alguns bancs ja han retornat els rebuts corresponents a l’electricitat perquè en el compte corrent dels centres no hi havia fons suficients per fer-ne front i, d’acord amb la normativa vigent, aquests rebuts no es poden carregar deixant el compte en descobert”.

“Des d’alguns centres s’han dirigit a la Conselleria d’Educació, més en particular a la Direcció General d’Ordenació i Centres Docents per demanar informació sobre quan rebran la transferència que s’endeuta, però no han obtingut resposta perquè la majoria dels responsables no han estat disponibles i s’ha remés la informació en passar festes, a partir del 10 de gener. Com a tota resposta, a algun director se li ha arribat a dir que no hi ha diners”, assegura Oltra.

 

“Mentrestant, els centres viuen una situació angoixosa i absolutament impròpia d’una qualitat educativa mínima perquè no saben si, quan tornen a obrir els col·legis i instituts el dia 10, els hauran tallat la llum, l’electricitat o l’aigua”.

 

“Des de Compromís tornem a alertar de la situació insostenible en què el govern del Partit Popular ha situat l’administració pública valenciana, la falta de liquidesa per la nefasta gestió econòmica que han realitzat està portant al límit serveis bàsics com en este cas l’educació pública”, ha conclòs Oltra.

 

7 de gener del 2011