Bota al contingut principal

A més d’inaugurar ponts sobre rius, la consellera de Turisme també està present en altres accions, com la Fira del Golf que es va celebrar del 15 al 18 de novembre en València i on es convidava a còctels i a sopars de gala a moltíssima gent, inclosos també els diputats de les Corts Valencianes. El síndic de Compromís, Enric Morera, va formular una pregunta pel cost total d’eixos actes i la resposta ha estat una memòria completa de la fira, on no es detalla la resposta de quan costaven ni el sopar ni el còctel però on es diu que eixa fira de tres dies va costar 600.000 euros, dels quals la meitat els posava la Generalitat i l’altre meitat el govern d’Espanya, més algunes col·laboracions.

Segons ha declarat el portaveu de Compromís, “eixa fira sols ha estat per a professionals del sector i, de moment i pel que deduïm de la llarga però poc aclaridora resposta, ens ha costat a les valencianes i valencians 100.000 euros per dia de fira. Tenint en compte que a la Generalitat no li fien ni en segells i és dels governs autonòmics més endeutats de tot l’estat, amb un endeutament que suposa el 16% del PIB, són incapaços a posar fre a eixe malbaratament continuat fent fires que li costen a les arques públiques 100.000 euros al dia”.

Per al parlamentari valencianista, “el Consell de Camps té un greu problema, és un govern “fashion victim” i per això sempre està donant suport a la celebració d’actes amb molt de glamour però amb poca transcendència i utilitat pública”. Morera considera que la utilitat pública “és que els jutjats tinguen paper per a imprimir sentències, que les notificacions oficials de les conselleries arriben en temps i forma als interessats amb segells de curs legal, que s’aplique la llei de dependència, que es paguen a les escoles de música o tindre escoletes infantils gratuïtes. En això sí que cal invertir diners”.

Per altra banda, el portaveu de Compromís ha comentat que des de la seua coalició, “estem totalment convençuts del potencial turístic que té la nostra terra, sent eixe sector un dels nostres principals motors econòmics. Nosaltres volem que ací vinga turisme de tota classe, però en estos temps, cal ser més intel·ligents i emprar els diners públics en accions més concretes i en solucionar problemes més immediats”.