Bota al contingut principal

El diputat de Compromís explica que “hem demanat que comparega en seu parlamentària per a que dir clarament en quins pobles pretenen instal·lar-les”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha declarat que “el nostre grup parlamentari ha exigit la compareixença parlamentària de la consellera d’Infraestructures, per tal que done compte de la possible instal·lació de plantes incineradores a les comarques de Castelló, amb els noms de les poblacions on estan estudiant la seua instal·lació”

El diputat de Compromís ha dit que “no estem disposats a que el PP continue jugant amb l’ambigüitat, ocultant els noms de les poblacions sobre les quals estan duent a terme els estudis previs per a la ubicació d’aquestes incineradores. I és que ho amaguen perquè saben de la impopularitat d’aquesta mena d’instal·lacions, i són conscients que els podria comportar importants pèrdues electorals el 2015, tant pel que fa a unes votacions autonòmiques que saben que tenen molt complicades, com sobretot en les municipals; i és que saben per experiència que allà on decideixen ubicar muntatges semblants acaben perdent l’alcaldia i baixant molt en nombre de regidors, com els va passar fa uns anys en les poblacions de la Plana Alta i el Maestrat on volien ubicar els abocadors”.

Pañella ha deixat molt clar que “en Compromís estem totalment en contra d’aquestes incineradores que projecta el PP, perquè pensem que es tracta d’un sistema de reciclatge obsolet, i cada vegada més qüestionat i desacreditat científicament, i que els països que encara l’utilitzen l’estan abandonant paulatinament, substituint-lo per formes més avançades d’estalvi en la generació de deixalles i de reciclatge del conjunt dels productes. A més, ara volen canviar completament el sistema, amb els costos que està pagant actualment la ciutadania per les depuradors i construir unes instal·lacions diferents, caríssimes, no sabem a benefici de qui. I dels escarmentats, els avisats. I, si ja estem en contra d’aquestes incineradores, es pot imaginar quina és la nostra total oposició a que siguen impulsades des del secretisme i sense un diàleg real amb les persones i les poblacions afectades per la seua instal·lació”