Bota al contingut principal

La diputada autonòmica de Compromís, Mónica Oltra, ha denunciat l’ús electoralista que el PP fa dels centres sanitaris, com és en el cas de Peníscola. Oltra ja va denunciar com la licitació i adjudicació d’aquest nou centre es va fer pública a principis de 2011 en ple període electoral, i com el PP ho va emprar abans de campanya “com un reclam electoral per a vendre una suposada bona gestió del PP i l’equip de govern local”.

Posteriorment, el centre de salut no es va executar i l’any passat es va anunciar que s’anul·lava el procediment de licitació i renunciava a la construcció del centre per a tornar a traure’l a licitació durant el 2013 i iniciar les obres en 2014.

Per a Compromís, “respostes com aquesta, i la de la paralització de tantes actuacions sanitàries anunciades per traure un rèdit partidista davant cada contesa electoral, demostra com el PP no té escrúpols a gastar les promeses de millora de prestacions sanitàries malgrat saber que no a va complir-les”.

La localitat, amb un petit centre sanitari auxiliar que amb prou faenes pot absorbir les necessitats reals de la població de prop de 6.000, es veu completament desbordat a l’estiu, quan la població dóna un salt fins als 150.000 veïns. La Conselleria de Sanitat, a petició del Consistori, es veu obligada a obrir sales auxiliars en urbanitzacions per a atendre les urgències dels turistes i oferir un servei de medicina primària als usuaris.