Bota al contingut principal

La diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mireia Mollà, s’ha referit al procés de reforma del sistema de pensions que està impulsant el govern central.

Per a Mollà “s’està tractant de desviar l’atenció centrant-ho tot en l’ampliació de l’edat de jubilació als 67 anys, però allò més greu que s’està plantejant és l’augment del període de càlcul de les pensions, que suposarà una expropiació de drets econòmics dels treballadors”.

“A més d’este atac a drets adquirits pels assalariats hi ha sectors als quals els perjudica més greument l’augment del període de càlcul de les pensions com són el joves que cursen estudis universitaris que s’incorporen més tard al mercat laboral o les dones que en molts casos sol·liciten excedències en períodes de la seua vida, com quan són mares”.

Segons Mollà “és fals que l’actual sistema de pensions no siga sostenible. És cert que ara hi ha més esperança de vida i hi ha més jubilacions avançades però també és cert que la productivitat d’un treballador en l’actualitat és molt més gran que en èpoques anteriors i esta premissa no està tenint-se en compte”.

“La riquesa que genera un treballador és molt més gran ara que fa 30 anys i per contra l’aportació de la riquesa estatal a les pensions s’ha reduït considerablement. Des de Compromís plantegem la necessitat de capitalitzar les pensions com ja fan altres països de la Unió Europea a través d’un impost, que podria aplicar-se, perfectament, al benefici empresarial”, ha conclòs la parlamentària.