Anar directament a les notícies

Compromís demana explicacions al ministre per la marginació de l’agricultura valenciana en el repartiment de la PAC

Publicat el en Economia i Ocupació

El representant de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha registrat una sèrie de preguntes parlamentàries per a esclarir el posicionament i el paper del govern espanyol en el repartiment de les ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC), després que s’haja fet públic que els agricultors valencians rebran un 72% menys d’ajudes que la resta de productors de l’estat.

Baldoví considera que la política europea, “torna a cometre un atropellament molt greu, deixant pràcticament en la marginalitat de les ajudes als productors valencians. Per eixe motiu, volem respostes del ministre per a saber quin ha estat el paper jugat pel govern espanyol en aquest repartiment d’ajudes tan injust. Volem saber si s’ha defensat a l’agricultura productiva valenciana o si se’ns ha gastat com a moneda de canvi, pràctica molt habitual dels diferents governs centrals”.

El parlamentari de Compromís considera que és “una marginació brutal el que s’ha aprovat amb la PAC, ja que els agricultors valencians percebran un 72% menys d’ajudes que altres agricultors de l’estat. Sens dubte, açò no té cap explicació ni molt menys cap justificació, perquè no es pot permetre que una agricultura que suposa el 6,78% del PIB espanyol siga la més perjudicada a l’hora de rebre ajudes europees”.

“El ministre Arias Cañete igual posa la mà en el foc per Rajoy que per l’oli, però on no se li ha vist mai ha sigut defensant als agricultors valencians. El repartiment de les ajudes de la PAC així ho confirma i per això volem que ens responga, perquè si no s’ha fet res per millorar les aportacions, no dubtarem en demanar la dimissió per ser un ministre tan nociu per als interessos del camp valencià”, segons ha declarat Baldoví.