Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “malgrat que va ser aprovada per unanimitat en la Mesa Tècnica d’Educació del passat febrer, la Conselleria no l’ha duta encara a terme”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha presentat “una pregunta parlamentària a la consellera d’Educació per a que ens explique quines gestions ha dut a terme el seu departament per a acomplir l’acord unànime de la Mesa Tècnica d’Educació, del passat mes de febrer, sobre la catalogació lingüística dels llocs docents de Secundària i Batxillerat, així com si considera que aquesta catalogació es farà efectiva abans que comence el curs 2013-2014”.

El diputat de Compromís considera que “aquesta catalogació és imprescindible si volem que, de veritat, les peticions lingüístiques dels pares i mares i del mateix alumnat siguen respectades com marca la llei; és absolutament necessari definir quines places són de valencià i, en conseqüència, hauran de ser ocupades per professorat que la l’haurà de donarà en valencià. Amb aquesta catalogació es pretén evitar les lamentables sorpreses que ocorren tots els anys, sempre en perjudici del valencià, quan un alumne s’inscriu en una assignatura que, se suposa, li serà impartida en valencià, i després s’ha destinat a aquesta plaça un professor que no domina la llengua i la imparteix en castellà”.

Pañella ha explicat que “volem que la consellera ens explique l’estat real de la situació perquè si, com molt ens temem per les informacions que ens arriben dels centres educatius, aquesta catalogació no ha estat duta a terme, malgrat l’acord de la Mesa, ens tornarem a trobar un curs més amb els mateixos problemes de llengua que s’han generat en cursos anteriors. I des de Compromís no estem disposats a que la voluntat lingüística de pares i mares i de l’alumnat no siga respectada, ni a que el valencià continue sent la germaneta pobra, sobre la qual recauen tots els problemes i incompliments”.