Bota al contingut principal

El diputat de Compromís denuncia que “ens preocupa que el Consell eludeix la nostra demanda de documentació sobre aquest tema, i ens preguntem si no serà que s’han destinat a altres partides”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha fet pública “la nostra preocupació pel que puga haver passat amb els diners del Banc Europeu d’Inversions, destinats a centres escolars, dins dels programes València centres escolars I i II. Perquè, quan li vam demanar al Consell, seguint el reglament de les Corts, que ens facilitara aquesta documentació, es va limitar a respondre’ns sobre l’ampliació dels terminis per a la seua execució. I, evidentment, aquesta resposta no tenia res a veure amb la nostra petició”.

Pañella ha explicat que “davant d’aquests fets, que podrien ser un simple error, però també una voluntat vetlada d’ocultar-nos unes dades que han d’estar disponibles per a qualsevol diputat, segon marca la llei, el nostre grup ha tornat a demanar aquesta documentació. Volem comprovar que eixos diners, que eren finalistes, és a dir, només es podien destinar als projectes presentats, no han estat utilitzats pel Consell per afrontar qualsevol altra partida. Perquè, d’haver-se produït, seria un incompliment flagrant de les condicions del Banc Europeu, i podria comportar greus conseqüències”.

El diputat de Compromís ha declarat que “lògicament, sense la documentació requerida, no podem anar més enllà en les nostres sospites, i per això hem tornar a eixigir-la; siga per a quedar tranquils si des del Consell ens demostren que s’han destinat els diners al que estava previst i acordat amb el Banc Europeu, siga, cas que no haguera estat així, per donar els passos següents i, si cal, emprendre les accions legals necessàries”.

Pañella ha assegurat que “no volem sembrar alarmisme ni formular acusacions que no puguem provar, evidentment; però, per desgràcia, i davant de precedents anteriors, ens estimem més comprovar-ho tot al detall, com és la nostra obligació com a grup de l’oposició, que no deixar-ne passar alguna i que, després, resulte que s’hi han comés determinades irregularitats”.