Bota al contingut principal

Reitera “la total oposició de Compromís a la posada en perill d’aquesta reserva natural per uns suposats guanys econòmics que a més no beneficiarien els castellonencs”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha mostrat “el nostre total rebuig a l’autorització que vol donar el govern espanyol per a la realització de sondejos petroliers en l’entorn marí de les Illes Columbretes”. En aquest sentit, Pañella ha recordat “l’acord adoptat en el seu dia, per unanimitat, a les Corts Valencianes, rebutjant la realització d’aquesta mena de sondejos, un acord que ara el govern de Madrid opta per ignorar, amb un clar i greu menyspreu a la màxima institució legislativa valenciana”.

El diputat de Compromís ha denunciat “la doble moral del PP que, quan el govern Zapatero volia autoritzar les prospeccions, va posar el crit al cel, ho va condemnar a nivell estatal i va fer que tant les Corts com l’Ajuntament de València les rebutjaren. Ara, en canvi, és ell mateix qui ho aprova. A la vista dels fets, i davant d’experiències anteriors que ara ixen a la llum, ens preguntem si no tindran res a veure els sobres misteriosos que semblen circular des de les empreses al PP, i d’aquest als seus càrrecs dirigents”.

Pañella ha declarat que “no ens valen per a res els típics afegits que introdueix el goven espanyol, quan diu allò de “sempre que es garantisca l’acompliment de tots els requisits legals, tècnics i mediambientals”; perquè sabem de sempre que aquestes expressions han estat introduïdes específicament per a mirar de calmar l’esperable oposició que tindrà aquesta autorització, tant ací al País Valencià com a nivell europeu; són paraules merament genèriques, que no els comprometen a res, ni a ells ni a les empreses que puguen dur a terme les prospeccions en qüestió, i no garanteixen en absolut la defensa i la integritat de l’entorn de les Columbretes”.

El diputat de Compromís ha recordat “el llarg historial d’amenaces de tota mena que han patit les Columbretes des de fa dècades: els intents d’edificar-hi amb finalitats turístiques, els entrenaments dels bombarders americans, que hi llançaven bombres lastrades, tota mena de formes de sobreexplotació d’un ecosistema tan fràgil com és aquest… I sempre, la gent que a hores d’ara configurem Compromís, hem estat al costat de la defensa del territori, de la conservació de l’ecosistema i de la negativa a acceptar qualsevol atac o perjudici contra la seua conservació. En conseqüència, una vegada més, estem ara radicalment en contra d’aquesta autorització de prospeccions petrolieres, i la nostra gent s’oposarà a elles, al costat de totes les persones i entitats que estan per la conservació i el manteniment integral del sistema ecològic d’aquestes illes i de la zona marina que les envolta”.