Bota al contingut principal

Mónica Oltra: “Els impagaments poden arribar a paralitzar les activitats acadèmiques per no abonar-se factures d’aigua, llum i gas”

Deu dies després que la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ho denunciara públicament, la Conselleria d’Educació continua sense fer efectiu el pagament del 3r quadrimestre de 2010 als centres educatius.

 “Educació –ha assenyalat Oltra- assigna a cada centre docent un pressupost anual que ingressa en el compte de cada centre en tres terminis. La norma és que l’últim dia de cada quadrimestre es rep l’import corresponent a eixe termini, fins el 31 de desembre, que s’ingressa la quantitat que falta per completar l’assignació, enguany per primera vegada no s’ha realitzat este últim abonament en la seua data i quan portem 18 dies del mes de gener Educació continua sense realitzar l’ingrés”.

 Segons la parlamentària de Compromís “aquest retard injustificat està generant situacions crítiques en molts centres, que no han pogut fer els pagaments ordinaris de finals d’any per no haver rebut l’ingrés pertinent. En alguns casos,  aquest incompliment de la Conselleria ha obligat a retornar rebuts de subministraments energètics i, en aquests moments, es temen que les companyies elèctriques o de gas procedisquen a tallar el subministrament”.

“Molts directors de centres docents ens han fet arribar la seua preocupació perquè la situació es crítica i ens han explicat que han intentat posar-se en contacte amb responsables de la Conselleria però els intents han resultat infructuosos en tots els casos”.

Per a Oltra “esta manera de procedir des de la conselleria que dirigeix Alejandro Font de Mora és un atac més contra la línia de flotació del sistema educatiu públic que ja ha vist minvat significativament el nombre de professors en el present curs, la reducció de programes d’atenció a la diversitat, la reducció de programes d’ensenyament en valencià i ara, a més, pateix una estrangulació econòmica sense precedents”.

“Des de Compromís exigim l’immediat pagament del deute per normalitzar la situació i que no es paralitzen les activitats acadèmiques dels centres, en eixe sentit hem registrat una sèrie de preguntes en Les Corts per a demanar explicacions al Conseller sobre aquest injustificat retard”, ha conclòs Oltra.

 

 

18 de gener del 2011