Bota al contingut principal

El diputat de Compromís coincideix amb la denúncia del Síndic de Greuges “quan diu que aquests impagaments perjudiquen greument l’economia dels afectats”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha considerat “d’un cinisme insultant” que el conseller de Presidència i Agricultura “diga que per a ells és “objectiu prioritari” el pagament als llauradors de les subvencions que tenen pendents. I no ho pot dir sense avergonyir-se perquè algunes d’aquestes subvencions vénen des del 2010, fa ja tres anys i mig!, concretament les Indemnitzacions Compensatòries de Muntanya, les de serveis i substitucions, i les dels plans de millora de les seues explotacions”.

Pañella diu que “l’arbitrarietat i la manca de criteris objectius del Consell del PP en el tema dels pagaments ha esdevingut ja tòpica. A l’hora de dur a terme els pagaments, les persones i entitats que han vist aprovada i concedida una subvenció entren en una estranya loteria, on la gent de peu no sap mai quan es “tocarà” cobrar, ni quin criteri se seguirà per liquidar-los eixe deute. I parle de “la gent de peu” perquè uns altres sembla que sí que ho saben, i bé; són aquelles persones i grups de pressió que cobren sempre, puntualment, tota mena de pagaments i subvencions”.

El diputat de Compromís ha reiterat “la nostra eterna exigència de clarificació del deute, d’establiment d’un calendari objectiu, i que puguem conèixer els diputats de l’oposició, en relació a l’ordre i els terminis dels pagaments pendents, tant de les compres i serveis com de les subvencions. Els exigim que acaben amb l’actual imatge que es projecta de la Generalitat, no només com una institució que paga tard i malament sinó, encara pitjor, que utilitza criteris aleatoris, quan no més greus encara, a l’hora de donar preferència a uns determinats pagaments. I, en aquest cas concret, i a partir de l’informe del Síndic, he presentat una pregunta parlamentària sobre quan pensen pagar-los d’una vegada; perquè pensem que un treballador agrari no pot esperar més de tres anys per a rebre una subvenció que no és cap regal generós del poder, sinó que li correspon pel treball que du a terme; perquè aquests llarguíssims retards fan perillar la continuïtat de la seua explotació agrària, com per desgràcia ja està passant”.