Bota al contingut principal

Enric Morera: “Algunes diputades i alguns diputats del PP no han tornat a passar per les Corts des de que finalitzaren els plens per aprovar els pressupostos de 2011. Sembla que el grup popular no vol que el parlament valencià tinga una activitat normal, com altres cambres autonòmiques que estan treballant a ple rendiment”.

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha informat este matí que des del seu grup van a traslladar a la resta de grups parlamentaris una proposta urgent per a reprendre l’activitat parlamentària, amb la celebració de comissions i plens. Segons Morera, “els diputats i diputades estem ací per a treballar però sembla que el PP no vol que ens reunim en ple, ni que hi haja debat i que vinga a comparéixer el president del Consell a les Corts, que és una cosa habitual i normal en qualsevol democràcia”.

Des de Compromís plantejaran que s’aprofiten al màxim les setmanes de treball que resten en les Corts, “tenint en compte que el 29 de març es dissoldran per a donar pas al procés electoral que finalitzarà amb les eleccions locals i autonòmiques del 22 de maig i, per tant, estaria bé que es tractaren la major quantitat de propostes que s’han presentat com ara les proposicions de llei i les de no de llei, com també les compareixences de consellers i del president en el Ple o en les comissions”.

Morera ha recordat que des de Compromís es va plantejar que el mes de gener fóra hàbil, encara que esta proposta va estar rebutjada pel PP. El portaveu de la tercera força en les Corts ha assegurat que, amb el mes de gener finalitzant, “caldria un esforç de bona voluntat per part de la Mesa de les Corts i del grup popular per a fer del mes de febrer un mes intens de treball perquè així ho reclama la societat valenciana”.

Altres parlaments autonòmics estan en ple funcionament, com és el cas del de les Illes Balears, on s’estan celebrant comissions tot el mes de gener. O per exemple el de Catalunya, on tingueren les eleccions a finals de novembre, a finals de desembre ja tenien el parlament constituït i ja s’han fet sessions i tenen prevista l’activitat parlamentària per al mes de febrer. Al parlament de Navarra, l’agenda parlamentària està ben atapeïda per al mes de febrer, amb comissions i plens totes les setmanes.

Segons Morera, “estos són alguns exemples de parlaments actius, que estan treballant per a resoldre els problemes de la seua ciutadania i mentre, ací, veiem com el PP no té cap voluntat de fer plens, de fer sessions de control i de donar-li activitat a una institució com les Corts Valencianes que ha d’estar treballant per la nostra societat, dia a dia”.