Bota al contingut principal

El diputat de Compromís denuncia que “el PP es limita a intentar guanyar temps, sense aportar ni una sola solució real al problema del finançament de les universitats”,

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha declarat que “l’única resposta que des del Consell es dóna a les meues preguntes parlamentàries sobre els pagaments pendents a la Universitat Jaume I, i a les universitats públiques valencianes en general, dels deutes no només d’enguany, sinó d’anys anteriors, és que “mantenen reunions per a analitzar els compromisos financers”. Però de reunions no es menja, ni es manté en funcionament una universitat, ni es paga el professorat ni es duen a terme les activitats necessàries per al seu bon funcionament. El que li cal a la UJI són diners, i no bones paraules”.

Pañella ha acusat el Consell “d’intentar només guanyar temps, d’una manera descarada, dilatant fins extrems inacceptables els pagaments que els deu a les universitats públiques, ofegant així els seu correcte funcionament. I és difícil destriar quina part d’aquest obstruccionisme és degut a la falta real de diners, per culpa dels malbarataments que el PP del Consell ha dut a terme durant anys, i per culpa també del finançament tan negatiu que el mateix PP va negociar amb Madrid, i fins quin extrem la no disponibilitat de diners és una excusa per a continuar duent endavant el seu atac contra una universitat pública que no es plega als seus dictats en temes tant aberrants, per exemple, com el recent iberisme del valencià”.

El diputat de Compromís ha insistit “una vegada més, en la diferència de tracte des del Consell del PP a la UJI, i a les universitats públiques, en relació amb les universitats privades, molt sovint vinculades als sectors més reaccionaris de l’església catòlica, a les quals mima i adula d’una manera descarada, permetent-los consolidar la seua posició en la captació d’alumnat i atorgant-los tota mena de privilegis. I, lògicament, aquest comportament contrasta de manera descarada amb l’autèntic ofegament econòmic que du a terme contra la universitat pública de Castelló, contra la Universitat Jaume I”.