Bota al contingut principal

 

Ferri: “És una nova mostra del sectarisme i l’homofòbia del Partit Popular que vol imposar des del govern el seu model de família a tota la societat”

Compromís ha denunciat la proposta de la ministra de Sanitat Ana Mato de prohibir el finançament públic de tractaments de reproducció assistida a dones lesbianes i solteres, mantenint únicament aquesta prestació a aquelles que formen part d’un parella heteroparental. 

 

Segons ha assenyalat el diputat de Compromís i activista LGTB, Fran Ferri, “El govern del Partit Popular no descansa en el seu intent d’imposar a tota la societat un únic model de família utilitzant tots els instruments al seu abast per a aconseguir-ho. En aquest cas ataquen el desig de milers de dones de ser mares, pel sols fet de no estar en una relació amb un home. Aquesta decisió només es pot qualificar d’homòfoba i retrògrada”.

 

La Generalitat Valenciana ja es va avançar a aquesta decisió del govern central enviant en 2012 una circular als centres públics on establien l’exclusió de dones lesbianes i solteres de la reproducció assistida.

 

Per a Ferri “El Partit Popular no entén que vivim en una societat plural i diversa, molt més avançada que les idees caduques que representa el govern de Rajoy”.

 

Compromís ha anunciat que presentarà iniciatives parlamentàries per a reclamar el dret de les dones, siga quina siga la seua orientació sexual i estat civil, a comptar amb el servei de reproducció assistida als centres públics.