Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts Valencianes, Mónica Oltra, ha anunciat hui que la seua formació va a sol·licitar a les institucions públiques que reclamen, a tots aquells càrrecs que han cobrat el complement d’exclusivitat, el seu retorn si han percebut, al mateix temps, algun tipus de sobresou.

 

El cas més paradigmàtic d’esta situació és el del Grup Popular en el parlament valencià, on el seu Síndic, Jorge Bellver, ha reconegut que el Partit Popular paga sobresous als seus diputats. Compromís considera que haurien de ser les mateixes Corts qui, en tindre constància d’esta situació, reclamaren a estos diputats el retorn del complement d’exclusivitat percebut i “així ho anem a sol·licitar”.

 

“Nosaltres entenem –ha assenyalat Oltra- que si hi ha càrrecs públics del PP que han cobrat el salari de  les institucions amb un complement d’exclusivitat i a banda d’això han cobrat en sobres, en nòmina o com siga un altre salari, ja siga de fons lícits o il·lícits, han de tornar els diners que han cobrat per l’exclusivitat”.

 

El complement d’exclusivitat el paguen les institucions per a què els càrrecs públics no tinguen cap altra activitat econòmica, per tant els càrrecs públics del PP de Les Corts, del Parlament espanyol o de qualsevol ajuntament que han cobrat un complement d’exclusivitat, que es percep per a no tindre cap altre ingrés, i han obtingut al mateix temps un sobresou, estan cobrant el seu salari públic de manera irregular

 

Així des de Compromís es va a instar a les institucions a obrir investigacions sobre este assumpte i a què reclamen el retorn a les arques públiques del complement d’exclusivitat dels anys que eixos càrrecs han cobrat un doble salari.

 

Per a Oltra “si un càrrec públic ha cobrat l’exclusivitat no pot ingressar ni un euro en cap altre concepte i si ho ha fet ha de tornar els diners de l’exclusivitat. Volem que els serveis econòmics de Les Corts Valencianes i de les altres institucions investiguen si s’ha produït eixe doble cobrament, en el cas del parlament valencià una investigació molt senzilla perquè el mateix PP ha reconegut eixos pagaments a banda del sou als seus diputats”.

 

“Després de corroborar eixos dobles pagaments les institucions han d’exigir el retorn dels diners dels complements d’exclusivitat que estaven pensats per a què els càrrecs públics tingueren un ingrés i no un ingrés, més un sobre o més el que siga que hagen cobrat”, ha conclòs la diputada de Compromís.