Bota al contingut principal

 

El portaveu adjunt de Compromís en les Corts Valencianes, Juan Ponce, ha mostrat hui la seua “preocupació i perplexitat per com s’ha desenvolupat l’incendi que segueix cremant el Parc Natural del Túria al terme de Pedralba”.

 

Segons ha assenyalat el diputat de Compromís “resulta incomprensible que al cap d’una hora de produir-se l’incendi, quan semblava que ja estava controlat, se’ls acabara anant de les mans. Alguna cosa ha fallat i el conseller de Governació, Serafín Castellano, haurà de donar explicacions al respecte “.

 

S’ha cremat una zona molt valuosa del Parc Natural del Túria, la major part a Pedralba, una zona que és la que s’havia salvat de l’incendi del 2006 que es va emportar quasi la meitat de les muntanyes de la Pea a Vilamarxant i el Palmerar de Pedralba. El que es va salvar llavors és el que s’ha cremat ara.

 

“Després de comprovar els errors en l’actuació contra l’incendi que va començar ahir al Parc del Túria, constatem que alguna cosa segueix fallant en la política contra incendis d’aquest govern”.

 

Ponce ha assegurat que “després dels incendis desastrosos de 2012 sembla que no hem après res. Compromís va sol·licitar la creació d’un comitè d’experts independents que avalués com s’havia actuat amb els incendis de l’estiu passat i que proposés que és el que calia fer després del foc. El conseller de Governació, Serafín Castellano, va crear un comitè interdepartamental de coordinació entre els diferents mitjans, bombers, mitjans d’extinció i de prevenció i a data de hui no tenim resultat de l’informe que havia de ser elaborat fa ja mesos. Castellano ha d’explicar quines conclusions ha tret el seu comitè “.

 

També demanàrem des de Compromís un pla de desenvolupament rural de les zones afectades, van prometre 9 milions d’euros, que era una quantitat ridícula per al desastre que vam tenir i finalment només han concedit 2 milions dels 9 a què es van comprometre.

 

“Així mateix la consellera de Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, també haurà d’explicar si va a seguir regalant la fusta cremada de les zones incendiades, afavorint a certes empreses que es beneficien del desastre de tots els valencians”, ha conclòs el diputat de Compromís.