Bota al contingut principal

El diputat de Compromís denuncia també que “els entrebancs a la cogeneració de les taulelleres complicaran el bon funcionament d’aquesta indústria, clau per a les nostres comarques”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha declarat que “les últimes decisions del govern espanyol relacionades amb la producció energètica, han generat greus complicacions a les comarques de Castelló. La veritat és que la inoportunitat de les decisions que pren cada setmana el govern de Rajoy està esdevenint ja tòpica, i sectors molt diferents de les nostres comarques esperen amb preocupació cada “divendres negre”, quan es reuneix el Consell de ministres”.

El diputat de Compromís s’ha referit en primer lloc “a un acord bastant opac, referent a la producció energètica que, si es llegeix bé, obre la porta, amb nocturnitat i traïdoria, a l’ús de les tècniques del fracking per a la investigació petroliera i gasística, una tècnica que té en peu de guerra mitja província, pels greus perjudicis sanitaris, mediambientals i de manteniment dels aqüífers que comporta. Sobre aquest tema, reiterem la nostra postura de total oposició a l’ús d’aquesta tècnica, que no aporta cap garantia real sobre la suposada inoqüitat dels seus mètodes”.

Pañella ha parlat també “dels múltiples obstacles i reducció d’ajudes que ha aprovat també el Consell de ministres respecte a la cogeneració energètica per part de les indústries ceràmiques. I cal deixar ben clar que tota mesura que penalitze d’una manera o d’una altra la indústria del taulell i pose entrebancs a les seues exportacions, encarint el preu final del producte, és molt greu per al conjunt de l’economia castellonenca; i és que aquest és un sector que s’està recuperant i que permet que la recessió i la pèrdua de llocs de treball no siga encara més greu del que ja és”.

El diputat de Compromís ha conclós que “les decisions del govern espanyol sobre la qüestió energètica van exactament pel camí contrari als interessos de les nostres comarques, i hem de ratificar una vegada més la nostra oposició a la direcció absolutament equivocada que prenen. I, a tot açò, el PP castellonenc i valencià, calla, una vegada més, davant les decisions dels seus caps de Madrid, encara que aquestes siguen tan negatives per als nostres interessos com a poble”