Bota al contingut principal

Els diputats de Compromís, Mónica Oltra i Fran Ferri es van reunir dijous passat amb el Síndic Major de Comptes, Rafael Vicente Queralt, a petició del Síndic, arran de la sol·licitud de documentació formulada per Compromís a la Sindicatura sobre les reunions secretes amb imputats per corrupció.

En la reunió el Síndic es va negar a facilitar la relació de reunions mantingudes amb els imputats així com la resta de documentació sol·licitada adduint causes jurídiques. Aquesta negativa de la Sindicatuta també s’ha comunicat a Compromís mitjançant un escrit remés al grup parlamentari.

Una de les peticions concretes de Compromís eren les actes de les tres úniques reunions documentades per la Sindicatura, de les nombroses mantingudes amb imputats del cas Noos i Cooperació, les quals el Síndic es negà a facilitar al·legant que es troben incloses en un sumari judicial. Una excusa que tant el TSJCV com el Tribunal Suprem ja han rebatut en sengles sentències sobre negació de documentació a diputats de Compromís.

Per a Ferri “és molt preocupant que el Síndic de Comptes ni tan sols haja volgut aclarir-nos quin ha sigut el nombre total de reunions mantingudes amb els imputats, el que ens fa pensar que han sigut moltes més de les que hem denunciat des de Compromís i que fins i tot és una pràctica generalitzada que s’ha estés a altres casos de corrupció en què han estat implicats membres de la Generalitat”.

Segons el diputat de Compromís “el que s’amaga darrere de les excuses del Síndic per a no donar-nos la informació és l’opacitat regnant en tot l’entramat institucional dominat pel Partit Popular. Com ja hem denunciat des de Compromís esta manca de transparència és el germen de la corrupció i mentre no s’acabe amb l’opacitat no s’estarà combatent realment als corruptes”.