Bota al contingut principal

La diputada i portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha reclamat hui “que la Unitat de Cuidats Respiratoris de l’Hospital General d’Elx torne a funcionar al cent per cent, ja que la reducció de mitjans durant els mesos d’estiu fa que els actuals estiguen saturats, fins el punt de registrar casos on els pacients no han pogut ser atesos fins que es buidara un llit”. 

Mollà ha indicat que “el tancament parcial d’esta unitat, que a primers de juliol només mantenia oberts quatre dels huit llits dels que disposa, ha suposat la reducció d’un servei que va ser creat a finals de l’any passat i que s’utilitza en cas de malalts greus que precisen ventilació mecànica”. 

En este sentit, la diputada ha assenyalat que “este cas se suma als de diferents unitats de l’hospital il·licità que estan patint estes retallades que la Conselleria de Sanitat està portant a terme amb l’únic objectiu de no haver de contractar més personal per cobrir les vacances de la plantilla actual”. 

“El cas de la Unitat de Cuidats Respiratoris demostra que amb l’argument de l’estalvi econòmic s’està devaluant el servei que reben els pacients i que posa en perill la seua salut”, ha afirmat Mireia Mollà, que ha recordat que “es pretén que esta àrea es mantinga en estes condicions fins el 30 de setembre”. 

Davant esta situació, la diputada de Compromís ha demanat que “la direcció del centre hospitalari complisca la seua paraula i torne a obrir al complet la unitat, ja que han assegurat que es tornarien a obrir llits en cas que fóra necessari”.