Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha afirmat hui que “la Generalitat continua sense donar explicacions sobre les raons que tindria per a atorgar a Ikea la declaració d’actuació territorial estratègica (ATE), que permetria a la multinacional instal·lar-se en Rabassa en pocs mesos”.

Mollà ha indicat que “l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, assegura que el procés ja està en marxa i que compta amb el suport de la Generalitat i, en este sentit, volem que el Govern valencià ens detalle en quin punt es troba el tràmit i, sobretot, si s’està tenint el compte l’impacte ambiental d’esta construcció en les Llacunes de Rabassa i les conseqüències per al petit comerç i el sector del moble”.

“Per estes raons, des del nostre grup parlamentari vam registrar ara fa deu dies diferents iniciatives parlamentàries, entre elles la sol·licitud de compareixença del vicepresident del Consell, José Císcar, per a que explicara totes estes qüestions”, ha assenyalat la diputada.

Mireia Mollà ha apuntat que “més enllà del tràmit parlamentari, ens trobem amb què Castedo realitza declaracions constants sobre l’arribada d’Ikea a Rabassa fixant fins i tot una data per a la construcció, mentre que la Generalitat no dóna a la ciutadania una informació al respecte”.

“L’alcaldessa d’Alacant, amb la complicitat de la Generalitat, vinculen la posada en marxa d’Ikea exclusivament amb la seua implantació a Rabassa i, en este sentit, des de Compromís defensem que l’arribada de la multinacional no es pot fer en contra dels interessos econòmics, socials i mediambientals de la ciutat”, ha subratllat la diputada.