Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “el que hauria de ser una peça clau per al turisme cultural de la ciutat, no pot ser visitar, per la desídia conjunta del Consell i l’Ajuntament”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha lamentat que “el Museu de la Taronja de Borriana continua tancat, ara en ple estiu, en l’època que hauria de ser més visitat per la gent que fa turisme cultural per la ciutat, una gent que segueix la ruta dels edificis modernistes i trobaria en aquest museu un bon complement, per saber justament com va sorgir la riquesa citrícola que va fer possibles aquestes edificacions”.

El diputat de Compromís ha dit que “la desídia conjunta del Consell i de l’Ajuntament, ambdós en mans del PP, ens ha dut fins a l’actual situació. Quantes vegades ens hem interessat parlamentàriament des de Compromís per la solució d’aquesta qüestió, sempre des del Consell s’han limitat a donar-nos llargues, repetint aquells fòrmula tan gastada de l’”estamos en ello”, que en la pràctica vol dir que no han fet res per a resoldre-ho. I el mateix ha passat quan el nostre col·lectiu local ha requerit la corporació per a que s’implicara de manera activa i no es limitara a lamentar-se; des de l’alcaldia i des de Cultura es diu que sí, que és una autèntica pena; però el Museu, un mes darrere d’un altre, continua tancat amb pany i forrellat”.

Pañella ha assegurat que “des de Compromís, no estem disposats a resignar-nos, ni a nivell local ni autonòmic. Per tant, reiterarem les nostres preguntes i proposicions a les Corts, fins que des del Consell o resolguen el problema o hagen d’admetre la seua incapacitat per a solucionar un tema que requereix proporcionalment molts pocs diners per a tornar a posar en marxa les instal·lacions. Com també a nivell local, el col·lectiu de Compromís insistirà una i una altra vegada davant de l’Ajuntament, fins que aquest es pose les piles i es deixe de paraules buides. Perquè tenim molt clar que aquest Museu és clau en molts aspectes, tant per a que els borrianencs coneguen el seu passat, com per a servir de punt d’atracció a una mena de turisme que podria beneficiar molt la vida econòmica de Borriana”.