Bota al contingut principal

Recorda que “ja els vaig advertir que aquesta exclusió seria problemàtica, i els vaig preguntar què pensaven fer si el veredicte judicial els resultava desfavorable”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha advertit que “el Consell del PP es va encabotar a deixar el STEPV, sindicat majoritari de l’ensenyament, fora de les ajudes que destina als sindicats. Des de Compromís els vam advertir que, si el sindicat ho duia als jutjats i, com imaginàvem, la sentència els resultava favorable, suposaria un greu problema en relació amb els pressupostos. I ara, el que prevéiem ha passat, i s’han vist obligats a dur a terme una modificació del pressupost per a resoldre-ho”.

Pañella ha denunciat “una vegada més, la política que aplica el PP, que intenta marginar i excloure de tota mena d’ajudes i subvencions les entitats que li són més molestes, perquè li planten cara i no combreguen amb les rodes de molí que volen fer-los engolir; i ara, aquesta obsessió marginadora ha tingut conseqüències negatives per al pressupost. I és que sovint, com ha passat en aquesta ocasió, els tribunals de justícia han de corregir, després d’un llarg procés, les incoherències i contravencions de la legalitat que el PP s’encabota a dur a terme”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “part de la modificació de crèdits que han hagut d’aprovar ara està basada en l’aplicació de la sentència a favor del STEPV-Intersindical, per haver-los deixat fora dels programes d’ajudes a què tenien dret, com a represàlia per la seua postura ferma davant de determinades mesures preses pel Consell. Açò ja ve de l’època quan el conseller d’Educació era Font de Mora, i jo personalment vaig defensar, inútilment, en el debat dels pressupostos que es corregira, i posteriorment vaig interpel·lar el conseller sobre el tema. Però no van voler acceptar els arguments que els vaig exposar, i ara, passat el temps, i davant de la sentència judicial, han hagut de baixar del burro. No hauria estat millor que ho hagueren acceptat des del primer moment, i ens hauríem pogut estalviar primer el plet i ara la modificació pressupostària?”.