Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha demanat la creació d’un front comú de forces polítiques, socials i sindicals per “plantar cara a la retallada de drets laborals que planteja el govern amb la reforma de les pensions. Des del nostre punt de vista, la reforma, només es troba justificada que en informes i propostes d’aquells que ens han portat a la greu crisi que patim. Zapatero ha claudicat davant de la dreta econòmica i política i cal que alcem la nostra veu contra unes reformes que afecten als més dèbils, als qui depenen de la seua pensió per a poder viure amb dignitat. Si no plantem cara continuaran avançant, continuaran amb més retalls, amb més agressions”.

Així, Morera ha criticat “la postura hipòcrita dels socialistes valencians, que no diuen res i callen. Que han renunciat a defensar als treballadors i únicament volen acords amb la dreta econòmica i social”.
 
Morera ha explicat que “en este debat nosaltres ens situem al costat de la majoria social perquè és una retallada sense justificació ni explicacions. Si Zapatero i Alarte han preferit abandonar als treballadors i treballadores des de la seua irresponsabilitat és el seu problema. La reforma només servix per pagar els excessos d’un sistema econòmic fracassat que vol perpetuar-se, de salvar els mobles de les polítiques de Camps, de no canviar res”.
 
En esta línia ha advertit als socialistes valencians de la seua “complicitat i docilitat davant dels dictats de Zapatero, de les seues reformes i de la seua ineficàcia per a governar. El sistema de pensions ni ha fet fallida ni es troba en perill, l’any passat va donar uns beneficis de 2.300 milions d’euros. La qüestió és tirar mà a la caixa per a pagar el dèficit públic i ajudar als bancs i als seus directius”.