Bota al contingut principal

Pañella diu que “’dels escarmentats, els avisats’, de manera que, vistos els precedents, exigim conèixer de primer mà tota la documentació relacionada amb l’aeroport”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha sol·licitat del Consell “una còpia de l’informe elaborat per l’empresa Pasiphae, de la qual és accionista únic l’exministre Josep Piqué, sobre la manera de reduir despeses de l’aeroport de Castelló. I ho demanem basant-nos en l’article 12 del Reglament de les Corts, que així ho contempla”. Igualment, Pañella vol saber “quines accions pensa emprendre ara el Consell davant de les recomanacions d’aquest informe, quin serà el termini per a posar-les en marxa i, en conseqüència, quina és la nova data que preveu per a l’obertura de l’aeroport”.

Pañella ha advertit que “com diu la dita popular, “dels escarmentats, els avisats”; i, vistes les múltiples ocasions en que, durant el passat, se’ns ha negat o ocultat informació sobre els projectes, obres i informes d’aquest aeroport, ara volem des del primer moment blindar-nos davant d’aquestes manipulacions, i conèixer la realitat de primera mà. Donat que se’ns va dir que l’auditoria que realitzava Pasiphae no tenia res a veure amb les altres que s’han dut o s’estan duent a terme en relació amb l’aeroport, volem saber quines són eixes recomanacions d’estalvi, i comprovar en la pràctica si el Consell les segueix o no”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “tot el que ha tingut a veure fins ara amb l’aeroport ha estat des d’un principi enterbolit per ocultacions i declaracions evasives; i pensem que això s’ha d’acabar d‘una vegada. Per això creiem que el lliurament o no d’aquesta documentació serà una bona pedra de toc per saber si, efectivament, el Consell vol afrontar ara el tema des d’una postura més oberta i transparent; de manera que si, amb qualsevol subterfugi, intenta novament negar-nos el dret legal de poder exercir la nostra funció inspectora de les accions del govern, haurem de concloure que tot continua igual, com si Carlos Fabra i Francisco Camps continuaren projectant com abans la seua autoritat sobre qualsevol tema relacionat amb l’aeroport”.