Bota al contingut principal
  • Ferri: “La consellera Català haurà d’entendre que la precarietat no és ni la via per a millorar l’educació ni la fórmula per a crear ocupació”

 El diputat de Compromís, Fran Ferri, va presentar en setembre de 2012 un escrit davant la Direcció General de la Inspecció de Treball i Seguretat Social en què denunciava la contractació de mestres d’anglés davall la figura de “professorat becari”, inexistent en l’Estatut Bàsic de l’Empleat públic o en qualsevol altra normativa de la funció pública. Des de la coalició es considerava que aquesta fórmula condemnava els “beneficiaris” a unes condicions molt precàries.

 Segons consta en la resposta que la Inspecció del Treball ha remés a Compromís, després d’examinar documentació, escoltar a les parts i realitzar visites d’inspecció, ha resolt considerar els becaris que la Conselleria com a personal laboral al servei de la Generalitat durant el temps que han realitzat la seua feina a efectes de la cotització a la Seguretat Social. D’aquesta manera es considera irregular la consideració de la convocatòria d’“English Helpers” com a programa de formació, tal i com havia establit la conselleria d’Educació.

 Segons ha assenyalat Ferri, “És una bona notícia per als becaris i una derrota de la consellera Català que haurà de donar explicacions sobre aquesta reprimenda a la seua política de precarització en les condicions del professorat i el desmantellament de l’escola pública valenciana.”.

 Per a Ferri “Sembla que per al Partit Popular els i les joves no tenen dret a un lloc de treball de qualitat, i que han de conformar-se amb les beques irregulars que convoca i concedeix a dit la Generalitat. Comptem amb una generació molt ben formada que pot aportar molt a la millora de qualitat del nostre sistema educatiu i que mereix uns processos de selecció justos i unes condicions de treball dignes.”.

 El grup parlamentari Compromís presentarà una petició de compareixença en Les Corts per què la consellera Maria José Català explique com pensa rectificar la seua política de contractacions del professorat.