Bota al contingut principal

Compromís exigeix reduir al màxim una despesa que s’està pagant amb diners públics.

El coportaveu de Compromís a les comarques del nord, Carles Mulet, ha reiterat la necessitat de buscar una solució al futur de l’aeroport de Castelló, ja que tot i no tenir cap ús, continua sent una despesa enorme, on per exemple en 2013 té un pressupost de despesa de 17.093.100 euros, i cap ingrés.

Segons Mulet, eixes xifres totals, són ja sense traure la mitjana d’inversió per passatger, molt més alta que en altres 10 aeroport de l’Estat, com són els de ciutats com Badajoz, Ceuta o Burgos, amb el fet significatiu que tots ells superen els milers d’usuaris.

Igualment, si es compara amb els grans aeroports, es podrà veure com les despeses d’explotació o en personal són exagerades, ja que el nombre de passatges són 0. L’aeroport de Manises tenia en 2011 unes despeses d’explotació de 46,77 milions d’euros, i l’Altet a Alacant de 97,47, però al mateix temps una xifra de 5 i 10 milions de passatgers en 2011. Castelló, 6,48 milions de despesa d’explotació, i 0 passatgers.

Per al portaveu ecosocialista, “des que fa més de dos anys es va inaugurar la instal·lació, té un cost de manteniment, d’explotació, altíssim, amb més de 360.000 euros en salari, i no hi ha cap dada que done confiança que en qüestió de mesos o pocs anys aquesta despesa puga revertir en l’arribada de cap passatger, per eixe motiu, cal ja buscar una solució, i reduir al màxim una despesa altíssima que s’està pagant amb diners públics”.